Noi credem ca ceea ce facem noi e doar o picatura in ocean. Dar oceanul ar fi mai mic fara acest strop. Maria Tereza

Budinca de clatite cu spanac

Tuesday 10 April 2012
Ingrediente:
Pentru spanac:
- 1 - 2 lingura bulion
- 6 lingura unt
- 4 - 5 lingura ulei de masline
- 1 varf cutit de piper macinat
- 2 - 3 buc. catei usturoi
- 4 buc. oua, functie de marime
- 1 kg spanac, frunze, sau congelat
- 1 varf lingurita sare

- 1 - 2 lingura bulion
- 6 lingura unt
- 4 - 5 lingura ulei de masline
- 1 varf cutit de piper macinat
- 2 - 3 buc. catei usturoi
- 4 buc. oua, functie de marime
- 1 kg spanac, frunze, sau congelat
- 1 varf lingurita sare
- 2 - 3 buc. ceapa taiata marunt
- 1 lingura menta tocata marunt
Pentru clatite:
- 2 cani de lapte
- 1 cana apa minerala
- 1 praf de sare
- 1 ulei pentru prajit clatitele
- 1 faina cat cuprinde; pana obtineti un aluat de consistenta unei smantani
- 1/4 pachet de unt
Mode de preparare:
Clatitele
Ouale impreuna cu sarea se bat cu mixerul pana la omogenizare. Se adauga laptele, apa minerala si se mixeaza in continuare. Se topeste untul si se adauga. Apoi se adauga faina putin cate putin pana se obtine un aluat ca o smantana.
Aluatul obtinut se lasa sa se odihneasca 20, chiar 30 de minute.
Se pune o tigaie pe foc, se adauga ulei, se incinge bine, se scurge de ulei si se toarna din compozitie cat sa acopere complet tigaia. Se prajeste pe ambele parti. Se repeta operatia pana la terminarea compozitiei, de fiecare data adaugand putin ulei si apoi scurgand surplusul dupa ce tigaia a fost unsa uniform.
Din aceasta cantitate obtineti aproximativ 30 de clatite pentru o tigaie de 25 cm diametru.
Spanacul
Ceapa se taie marunt si se pune in uleiul de masline incins in tigaie sa se rumeneasca. Cand s-a colorat putin, se adauga o cana de apa, menta, piperul, usturoiul tocat marunt, bulionul si se lasa sa fiarba la foc mic.
Spanacul se pune intr-un vas sa fiarba cu 1 - 2 cani apa, cand este in clocot se adauga sosul obtinut mai devreme si se lasa la fiert 15 - 25 de minute, sa mai scada. Se amesteca din cand in cand sa nu se prinda. Cand a scazut suficient se da deoparte sa raceasca, aproximativ 15 minute.
Budinca
Compozitia de clatite si cea de spanac ajung pentru 2 vase termorezistente cu diametrul de 24 - 26 de centimetri.
Se ia un vas termorezistent, se unge cu o lingura de unt. Se aseaza alternativ o clatita, un strat de spanac, pana la umplerea vasului. Deasupra se pun 2 linguri de unt, se aseaza capacul vasului si se da la cuptorul preinclazit la 180 de grade, pentru aproximativ 15 - 20 de minute.
Se poate consuma calda sau rece, alaturi de oua rosii sau o bucata de friptura de miel.



1 comentarii:

maria elena said...

Sarbatori Sfinte cu sanatate si tihna!

Post a Comment

Comentarii

Comentariile trimise de dvs pe acest blog sunt moderate de administratorul blogului.  Comentariile dvs vor fi vizibile pe blog in maxim 24 de ore. Va multumim pentru intelegere.
Related Posts with Thumbnails
© 2009 In Bucatarie Cu Bunica - In The Kitchen With Grandma. Powered by Blogger
Free blogger template Designed by Newwpthemes.com Converted by Bloggerspan