Noi credem ca ceea ce facem noi e doar o picatura in ocean. Dar oceanul ar fi mai mic fara acest strop. Maria Tereza

Vitel cu legume

Saturday, 24 April 2010
Timp de preparare: 1 ora si 30 de minute
Friptura de vitel
Ingrediente: 6 - 8 portii
- 1- 1,2 kg carne de vitel(pulpa)
- 1 cescuta de ulei
- 1 pahar de vin rosu de calitate
- cativa catei de usturoi, tocati marunt
- cateva fire de patrunjel, tocate marunt
- cateva fire de telina, tocate marunt
- sare
- piper
- 2 - 3 linguri bulion sau 4 - 5 rosii proaspete, curate de pielite si tocate marunt
- cateva fire de patrunjel, pentru decor
- 2 - 3 rosii taiate felii
-6 - 8 cartofi, copti
Legume:
- 50 g de unt
- Se pot folosi "legume asortate" congelate sau legume proaspete, functie de sezon: fasole verde sau fasole uscata, boabe de porumb, bame, fasole galbena, cateva fire de brocoli, morcovi taiati pe lungime. Legumele se pun intr-o tigaie/wok si se trag in unt cateva minute. Se scot cu o spumiera.
Mod de preparare: Friptura de vitel
Carnea se spala si se curata de pielite. Se portioneaza si se pune intr-un vas rezistent la cuptor. Vasul se acopera cu o folie de aluminiu.
Intr-un castron se amesteca celelalte ingrediente, in afara de vin. Se adauga o cana de apa si se pun la foc mic. Se amesteca din cand in cand sa nu se prinda. Dupa ce da in 2 - 3 clocote se toarna peste carne. Se verifica carnea din cand in cand cu o furculita. Se mai completeaza cu apa calda, daca este cazul. Se adauga vinul si se mai lasa la cuptor 15 - 20 de minute.
Montaj: Se pun feliile de carne, peste un pat de legume. Alaturi se pune cartoful copt, taiat in doua. Deasupra se toarna putin sos. Se decoreaza cu 2 - 3 felii de rosii si cateva fire de patrunjel.

2 comentarii:

Mari said...

Delicios, vitelul tau!
Reteta e foarte bine explicata!

Sidy said...

Hmmmmm ce bunatate ai facut aici ! Imi ploua in gura citind minunata ta reteta....

Post a Comment

Comentarii

Comentariile trimise de dvs pe acest blog sunt moderate de administratorul blogului.  Comentariile dvs vor fi vizibile pe blog in maxim 24 de ore. Va multumim pentru intelegere.
Related Posts with Thumbnails
© 2009 In Bucatarie Cu Bunica - In The Kitchen With Grandma. Powered by Blogger
Free blogger template Designed by Newwpthemes.com Converted by Bloggerspan