Timp de preparare: 1 ora si 20 de minute, fara timpi de asteptare
Ingrediente:
- 1 - 1,2 kg carne tocata, parti egale carne de vaca si carne de porc
- 2 - 3 oua
- sare
- piper
- 1/2 lingurita boia iute
- 1 ceapa taiata marunt
- cativa catei de usturoi, taiati marunt
- cateva fire de patrunjel, tocate marunt
- cateva fire de marar, tocate marunt
Mod de preparare:
Toate ingredientele se pun intr-un castron si se amesteca bine. Doar ouale se adauga unul cate unul, pana se obtine consistenta dorita pentru compozitie. Se intinde pe masa de lucru o bucata de hartie de copt, unsa cu putin ulei. Se toarna compozitia si apoi se ruleaza impreuna cu hartia, ca sa obtineti forma unui salam. Se leaga capetele "salamului" si se da la frigider 3 - 4 ore. Se poate pune si in congelator ( 15 20 minute) cat sa se intareasca putin.
Se scoate din frigider. Se indeparteaza hartia, iar compozitia obtinuta se taie felii cam de 1 - 1,5 centimetri grosime. Se aseaza pe gratarul incins si se rumenesc pe ambele parti. Se servesc cu cartofi natur sau spaghete si sos bolognez.
Ingrediente:
- 1 - 1,2 kg carne tocata, parti egale carne de vaca si carne de porc
- 2 - 3 oua
- sare
- piper
- 1/2 lingurita boia iute
- 1 ceapa taiata marunt
- cativa catei de usturoi, taiati marunt
- cateva fire de patrunjel, tocate marunt
- cateva fire de marar, tocate marunt
Mod de preparare:
Toate ingredientele se pun intr-un castron si se amesteca bine. Doar ouale se adauga unul cate unul, pana se obtine consistenta dorita pentru compozitie. Se intinde pe masa de lucru o bucata de hartie de copt, unsa cu putin ulei. Se toarna compozitia si apoi se ruleaza impreuna cu hartia, ca sa obtineti forma unui salam. Se leaga capetele "salamului" si se da la frigider 3 - 4 ore. Se poate pune si in congelator ( 15 20 minute) cat sa se intareasca putin.
Se scoate din frigider. Se indeparteaza hartia, iar compozitia obtinuta se taie felii cam de 1 - 1,5 centimetri grosime. Se aseaza pe gratarul incins si se rumenesc pe ambele parti. Se servesc cu cartofi natur sau spaghete si sos bolognez.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Comentarii
Comentariile trimise de dvs pe acest blog sunt moderate de administratorul blogului. Comentariile dvs vor fi vizibile pe blog in maxim 24 de ore. Va multumim pentru intelegere.
0 comentarii:
Post a Comment