2 kg faina,
40 g drojdie proaspata,
1 lingurita sare,
200 g zahar tos,
2 oua,
coaja de la o lamiie,
1,5 l apa minerala,
1 l ulei,
1 plic de zahar vanilat
Mod de preparare:
Drojdia cu 100 ml lapte si putin zahar, se lasa la dospit, 10 minute.
Faina o pui intr-un lighenas in care framinti tu aluatul, adaugi sarea, zaharul, ouale si coaja de lamiie, incepi sa le amesteci, turnind cite putina apa minerala, pina o pui pe toata. Continui sa framinti bine-bine, sa se faca bule de aer. Lasi la dospit cam 1/2 ora. Pe o plansa de lemn, sau pe ce faci tu aluatul, presari faina si coca o intinzi cam de 1,5 cm grosime. Cu o forma, data prin faina , tai gogosi si ii pui pe masa la dospit inca vreo 20 min. Uleiul il incingi intr-o cratita si coci gogosi pe ambele parti. Cind sunt gata prajiti, le lasi sa se scurga de ulei si apoi ii pudrezi cu zahar.
Reteta trimisa de D-na Sidy
Link extern: http://www.gustos.ro/retete-culinare/dulciuri-diverse/gogosi-a-la-sidy
1 comentarii:
Pai, scovergile mele unde sunt?
N-ai primit email-ul meu?
Post a Comment