Noi credem ca ceea ce facem noi e doar o picatura in ocean. Dar oceanul ar fi mai mic fara acest strop. Maria Tereza

Gogosi a la Sidy

Sunday, 14 February 2010
 
Timp de preparare: 1 ora si 30 minute
Ingrediente:
2 kg faina,
40 g drojdie proaspata,
1 lingurita sare,
200 g zahar tos,
2 oua,
coaja de la o lamiie,
1,5 l apa minerala,
1 l ulei,
1 plic de zahar vanilat

Mod de preparare:
Drojdia cu 100 ml lapte si putin zahar, se lasa la dospit, 10 minute.
Faina o pui intr-un lighenas in care framinti tu aluatul, adaugi sarea, zaharul, ouale si coaja de lamiie, incepi sa le amesteci, turnind cite putina apa minerala, pina o pui pe toata. Continui sa framinti bine-bine, sa se faca bule de aer. Lasi la dospit cam 1/2 ora. Pe o plansa de lemn, sau pe ce faci tu aluatul, presari faina si coca o intinzi cam de 1,5 cm grosime. Cu o forma, data prin faina , tai gogosi si ii pui pe masa la dospit inca vreo 20 min. Uleiul il incingi intr-o cratita si coci gogosi pe ambele parti. Cind sunt gata prajiti, le lasi sa se scurga de ulei si apoi ii pudrezi cu zahar.

Reteta trimisa de D-na Sidy

Link extern: http://www.gustos.ro/retete-culinare/dulciuri-diverse/gogosi-a-la-sidy

1 comentarii:

Mari said...

Pai, scovergile mele unde sunt?
N-ai primit email-ul meu?

Post a Comment

Comentarii

Comentariile trimise de dvs pe acest blog sunt moderate de administratorul blogului.  Comentariile dvs vor fi vizibile pe blog in maxim 24 de ore. Va multumim pentru intelegere.
Related Posts with Thumbnails
© 2009 In Bucatarie Cu Bunica - In The Kitchen With Grandma. Powered by Blogger
Free blogger template Designed by Newwpthemes.com Converted by Bloggerspan