Noi credem ca ceea ce facem noi e doar o picatura in ocean. Dar oceanul ar fi mai mic fara acest strop. Maria Tereza

Scovergi ca la bunica

Monday, 22 February 2010
Timp de preparare: 50 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
1/2 kg făină
1 pliculeţ drojdie uscată Dr. Oetker
1 cană de apă călduţă în care se dizolvă un praf de sare
ulei pentru prăjit
Mod de preparare:Se amestecă drojdia cu făina (instrucţiuni pe plic). Se începe frământatul, turnând câte un pic din apa călduţă cu sare. Trebuie să iasă un aluat ca de pâine. Se lasă 20 minute la crescut, acoperind vasul în care am frământat cu un şervet, la loc cald.
Când coca a crescut suficient, se pue ulei într-o tigaie, se lasă să se încingă bine. Din aluat se rupe o bucată de cocă, se modelează cu mâna o scovergă de mărimea tigăii groasă cam de 1/2 cm şi se pun la copt. In timpul coacerii se înţeapă scoverga în centru ca să nu se umfle. Se coace pe ambele părţi. Între timp, se modelează o altă scovergă. Se procedează la fel până terminăm toată coca.
Se servesc calde la micul dejun sau la cină în timpul postului. Cine vrea poate pudra cu zahăr.
Aşa ne servea bunica.
Poftă bună!
Reteta trimisa de D-na Mari http://mamaluialex.blogspot.com

1 comentarii:

Mari said...

Am să mai scotocesc în sertarul amintirilor ca să mai caut reţete bune de la bunica.

Post a Comment

Comentarii

Comentariile trimise de dvs pe acest blog sunt moderate de administratorul blogului.  Comentariile dvs vor fi vizibile pe blog in maxim 24 de ore. Va multumim pentru intelegere.
Related Posts with Thumbnails
© 2009 In Bucatarie Cu Bunica - In The Kitchen With Grandma. Powered by Blogger
Free blogger template Designed by Newwpthemes.com Converted by Bloggerspan