Noi credem ca ceea ce facem noi e doar o picatura in ocean. Dar oceanul ar fi mai mic fara acest strop. Maria Tereza

Soleanka

Wednesday 3 March 2010
Putin istoric- aceasta supa este raspandita in zonele Rusiei , originara din provincie.
Cuvantul soleanka a fost schimbat din cuvantul seleanka( mancare taraneasca) seleanka in traducere din limba rusa inseamna tarancuta.

Ingrediente:
1,5 l zeama de la carne de vita cu OS fierta cu sare dupa gust
500 gr. De carne de vita fiarta
500 gr. Sunca de vita
1 rinichi de vita fiert separat
2 crenvusti de vita
300 gr cartofi de preferinta cartofi de sezon mici
50 gr masline negre sau olive verzi
1 lingura grasime
2 linguri bulion
3 cepe mijlocii
1 pahar smantana
1/2 lamaie
3 castraveti murati
Cateva boabe de piper negru
1 frunza de dafin
1 lingura marar si patrunjel taiat marunt
Mod de preparare :
Rinichii- se taie orizontal in jumatate si se separa de canale si grasimi /se fierb separat ~ 5 minute si se varsa apa /se clatesc si se pun la fiert cu apa fiarta si fieb pina cand sant gata cu putina sare.Din carne cu OS ( piept de vita)se prepara zeama / carnea se separa de OS si grasime si se taie pai / sunca si crenvustii tot se taie pai , rinichii se taie bucatele/ceapa curatata se taie pestisori / se incinge ceapa in tigaie cu o longura de grasime si 2 linguri bulion/castravetii murati se curata de coaja si se taie pai/in zeama care fierbe se adauga cartofii curatati de coaja intregi ,se fierb aproape la gata si se adauga ceapa calita cu bulion si castravetii taiati pai ,sa dea in clocot / se adauga produsele din carne taiate , maslinele , piperul in boabe si frunza de dafin/se fierbe 5~7 minute ,daca ciorba nu este suficient de sarata-acrie se adauga putina moare din castravetii murati fiarta preventiv.
Se serveste cu o lingara zarzavat in fiecare portie , o felie de lamaie si smantana.

Pofta buna !
Reteta trimisa de Dna Anastassia

1 comentarii:

Mari said...

Felicitari, Adrian!
Ti se mareste colectia de retete de la bunica!

Post a Comment

Comentarii

Comentariile trimise de dvs pe acest blog sunt moderate de administratorul blogului.  Comentariile dvs vor fi vizibile pe blog in maxim 24 de ore. Va multumim pentru intelegere.
Related Posts with Thumbnails
© 2009 In Bucatarie Cu Bunica - In The Kitchen With Grandma. Powered by Blogger
Free blogger template Designed by Newwpthemes.com Converted by Bloggerspan