Noi credem ca ceea ce facem noi e doar o picatura in ocean. Dar oceanul ar fi mai mic fara acest strop. Maria Tereza

Cartofi natur

Saturday 24 April 2010

Timp de preparare: 45 minute
Ingrediente: 6 - 8 portii
- 1- 1,2 kg cartofi
- sare
- piper
- cateva fire de patrunjel
- cateva fire de marar
- 100 g de unt
- 150 g de branza telemea sau parmezan, optional
- 6 - 8 lingurite de smantana, optional
Mod de preparare:
Cartofii se spala bine si se curata de coaja. Se vor folosi cartofi mai mici, ca sa nu fie nevoie taierea lor in bucati, de preferat cartofi "noi". Se pun la fiert in apa cu putina sare, intr-un vas acoperit. Se incearca cu o furculita daca sunt fierti. Se scot din apa, si se pun la scurs intr-o sita. Intr-un vas se topeste untul, peste care se adauga un praf de sare si unul de piper, dupa gust. Se toarna peste cartofi. Deaspra se pune putin marar tocat marunt. Se decoreaza cu cateva fire de patrunjel. Optional, puteti adauga branza telemea sau parmezan, date pe razatoarea cu dinti mici sau cativa stropi de smantana. Se pot consuma ca atare sau ca garnitura la preparate - fripturi sau gratar - din carne si peste.

1 comentarii:

Mari said...

Foarte buni cartofii natur!
Si eu sunt adepta retetelor traditionale!

Post a Comment

Comentarii

Comentariile trimise de dvs pe acest blog sunt moderate de administratorul blogului.  Comentariile dvs vor fi vizibile pe blog in maxim 24 de ore. Va multumim pentru intelegere.
Related Posts with Thumbnails
© 2009 In Bucatarie Cu Bunica - In The Kitchen With Grandma. Powered by Blogger
Free blogger template Designed by Newwpthemes.com Converted by Bloggerspan